užitak za nepce / Tri brza recepta s tjesteninom i tikvicama s kojima ne možete pogriješiti

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Ljeti nitko ne voli previše kuhati te nastojimo birati recepte koji će nam oduzeti najmanje vremena, a biti maksimalno zdravi. U nastavku vam donosimo tri jednostavna recepta s tikvicama i tjesteninom, a vi odaberite svog favorita. Kliknite 'SLJEDEĆA'

7.8.2019.
16:16
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Tjestenina u umaku od tikvica

Za početak donosimo najjednostavniji recept gdje vam zapravo ne treba ništa posebno osim, naravno, tikvica. Ovaj je recept zdrav i ukusan, a ako ga želite učiniti još zdravijim, koristite integralnu tjesteninu. U nastavku vam donosimo potrebnu količinu sastojaka za tročlanu obitelj. 

Image
Foto: www.profimedia.hr

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 0,5 kg tjestenine
  • 0,5 l vrhnja za kuhanje 
  • 1 velika tikvica
  • 6 režnja češnjaka 
  • 1 žlica vegete 
  • prstohvat papra 

Nakon što ubacite tjesteninu u posoljenu vodu, krenite sa pripremom tikvica. Obavezno ih operite jer im nije potrebno guliti koru kako bi u njima zadržali što više vrijednih sastojaka. Narežite ih na ploške debljine otprilike 5 milimetara.

U lonac ubacite malo maslinovog ulja te dodajte tri narezana režnja češnjaka. Kada češnjak pusti svoj miris, ubacite tikvice, vegetu i papar te lagano miješajte dok se tikvice ne omekšaju. Nakon toga dodajte vrhnje za kuhanje i još tri narezana režnja češnjaka. Miješajte još par minuta, a zatim sve pomiješate s tjesteninom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjestenina s tikvicama i tunjevinom

Iako se čini kao veoma neobična kombinacija, zapravo je iznimno ukusna. U nastavku vam donosimo sastojke potrebne za dvije osobe

  • 240 g pelata iz konzerve
  • 1 limenka tunjevine u maslinovom ulju
  • 1 veća tikvica
  • 1 veći luk 
  • žličica soli
  • žličica šećera
  • malo papra
  • 350 g tjestenine
  • 1,5 dcl vrhnja za kuhanje
Image
Foto: www.profimedia.hr

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Na početku, na maslinovom ulju prepržite luk, a kada ona postane slatkasta, dodajte tikvice koje ste prethodno narezali na tanke ploškice. Dinstajte ih dok ne postanu mekane. Zatim dodajte pelate pa začinite sa paprom, soli i žličicom šećera te sve to zajedno mješajte dok dio tekućine iz pelata ne ispari

Nakon toga dodajte tunjevinu zajedno sa uljem iz limenke te u tu smjesu dodajte tjesteninu, 1,5 dcl vrhnja za kuhanje te dobro promiješate da se sve dobro sljubi. 

Gamberi s tikvicama i tjesteninom

I za kraj, donosimo recept za gambere s tikvicama i tjesteninom. U nastavku donosimo sastojke potrebne za četiri osobe. 

  • 1 paket zaleđenih gambera 
  • 250 g tikvica
  • 400 g tjestenine
  • 20 g maslaca
  • 1 glavica luka 
  • 20 g brašna 
  • 250 ml povrtne juhe 
  • 200 ml vrhnja za kuhanje 
  • malo soli i papra 
Image
Foto: www.profimedia.hr

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Dok se tjestenina kuha, na tavi rastopite maslac te dodajte sjeckani luk dok ne omekša. Po želji posolite. Nakon toga dodajte brašno i pržite još koju minutu. Zatim sve zalijte povrtnom juhom i promiješajte. Kada se umak počinje zgušnjavati, postepeno dodajte vrhnje, a zatim i gambere te nasjeckane tikvice. Ostavite da zavri i cijelo vrijeme miješajte. 

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo