Šokantni podaci / Student preminuo nakon što je pojeo tjesteninu u umaku staru 5 dana

Image
Foto: Thinkstock.com

Obrok je vrvio bakterijom koja je uzrokovala snažno trovanje

29.1.2019.
8:00
Thinkstock.com
VOYO logo

Dvadesetogodišnji student iz Bruxellesa preminuo je u snu nakon što je pojeo 5 dana stare špagete u umaku od rajčice. Iako je do slučaja došlo davne 2008. godine, ponovno je u centru pozornosti zbog nove studije objavljene u US Journal of Clinical Microbiology. 

Znanstvenici su, naime, istražili kemijske procese trovanja u tijelu mladića i objavili rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjestenina koju je student pojeo stajala je 5 dana na kuhinjskoj radnoj ploči. Navodno je osjetio čudan miris, ali nije bio siguran pa je obrok svejedno pojeo. Uslijedilo je jako povraćanje i proljevi te grčevi u želucu. Bio je siguran da se radi o običnom trovanju hranom pa je otišao u krevet kako bi mu bilo bolje. Međutim, sljedeće jutro roditelji su ga pronašli mrtvog u krevetu, prenosi Mirror.

Image
Foto: Pexels
Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obdukcija je dokazala da je student preminuo zbog bakterije bacillus cereus koja luči toksine i uzrokuje povraćanje i proljeve. Doktor Bernard radio je na slučaju i objasnio da su štetne bakterije potpuno zaustavile rad studentove jetre. Hrana je bila toliko zaražena da je uzrokovala gašenje organa. 

U umaku nije bilo bakterije, ali tjestenina je vrvila njome. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bitno je napomenuti da ovo nije tipičan slučaj trovanja. Mnogi ljudi pojedu dan ili dva staru hranu i ništa im ne bude. Budite oprezni s hranom koja je ostavljena na sobnoj temperaturi više od nekoliko sati. Ako hrana ima čudan miris, uvijek je bolje biti siguran, nego kasnije požaliti svoju odluku", objasnio je dr. Bernard.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo