Peršin i crno vino u prevenciji leukemije

Namirnice bogate prirodnim antioksidansom apigeninom, poput celera, peršina, rajčice i crnog vina, mogu pomoći u prevenciji leukemije, tvrde nizozemski znanstvenici.

8.2.2010.
12:36
VOYO logo

Apigenin je prisutan u nizu vrsta voća i povrća, a u najvećim koncentracijama je prisutan u celeru, peršinu, rajčici i crnom vinu, prenosi poslovni.hr.

Znanstvenici sa sveučilišta u Groningenu proveli su testiranja koja su pokazala da apigenin može zaustaviti razvoj dvaju tipova stanica povezanih s leukemijom te smanjiti izglede za njihovo preživljavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Flavonoidi zbog antioksidativnih svojstava mogu zaštititi stanice od oštećenja koja im nanose molekule kisika, pojašnjavaju znanstvenici. Neka prethodna istraživanja su apigenin povezala s manjim rizikom obolijevanja od raka jajnika. Rezultate nove studije objavio je časopis Cell Death and Disease.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo