jeseni u inat na tanjuru špinat! / Otjerajte jesensko sivilo ovom fantastičnom, žarkozelenom juhom od špinata

Image
Foto: www.profimedia.hr

Špinat je povrće bogato nutrijentima te bi se češće trebalo nalaziti na jelovnicima, kako odraslih tako i djece

28.11.2019.
15:14
www.profimedia.hr
VOYO logo


I dok vani vladaju sve nijanse sive, proljeće možemo uprizoriti na kuhinjskom stolu. Intezivno zelena boja juhe od špinata neodoljivo podsjeća na mladu proljetnu travu.

No, nije samo boja ono čim je ova juha bogata. Špinat obiluje nutrijentima izuzetno važnima za organizam u ovo doba godine. Bogat je vitaminima K i A, klorofilom, željezom i magnezijem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(FOTO: Pixabay)

Kod špinata je najbitnije da je svježe ubran, a skuhan se ne smije podgrijavati. S obzirom da je ova juha jako ukusna, za podgrijavanjem neće biti ni potrebe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za četiri osobe:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 veći krumpir
  • 500 grama špinata (uklonite stabljike)
  • 1 litra povrtnog temeljca
  • crni papar, sol 
  • vrhnje za kuhanje

Postupak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, a zatim češnjak. Dinstajte ih oko pet minuta, pazeći da češnjak ne zagori.

Dodajte krumpir narezan na tanke kolutove i usitnjene listove špinata te dinstajte par minuta, a potom zalijte povrtnim temeljcem, popaprite i posolite te kuhajte dok krumpir ne omekša - oko 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juhu prelijte u blender, dodajte vrhnje (po želji) i miksajte dok ne postane kremasta. Izlijte ju u tanjure i ukrasite  s par kapi vrhnja. 

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo