Uzroci karijesa i zadaha / Namirnice koje ubijaju zube

Image
Foto: Thinkstock

Postoje namirnice koje oštećuju zube i čine ih žutim, uzrokuju karijes i zadah. Otkrivamo vam šest koje bi trebalo izbjegavati, odnosno nakon njihovog konzumiranja obratiti pozornost na higijenu.

9.8.2013.
20:49
Thinkstock
VOYO logo

Sir čini jela ukusnijim, ali može uzrokovati karijes i neugodan zadah.

Čokoladu svi volimo jesti, ali slatkiši stvaraju bakterije koje oštećuju zube.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kokice možda jesu najbolja grickalica dok gledate film, ali se često znaju zaglaviti između zuba i tu ostanu duže vrijeme.

Začini - origano i komadići crvenog čilija su najgori začini za zube. Prema tome, nakon talijanske kuhinje koristite zubni konac i četkicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruh i druge tjestenine svi konzumiramo, a one se znaju zalijepiti između skoro svih zuba sa kojima je došao u dodir. To dovodi ne samo do lošeg zadaha, već i do razvoja bakterija.

Meso - sitna vlakna i tkivo mesa također se lako zaglave između zuba, zato obvezno koristite konac za zube nakon jela, jer što duže stoji to se stvara više bakterija koje uništavaju zub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo