Kuhano voće može zamijeniti opasni lijek!

Kuhana rajčica smanjuje kolesterol i regulira tlak kao i statini, a nema ni nuspojave, poručuju znanstvenici.

20.5.2011.
22:56
VOYO logo

Kemijski spojevi u termički obrađenoj rajčici mogli bi biti zdravija alternativa statinima, grupi lijekova koji se propisuju za stanja koja dovode do srčanih problema.

Mnogim pacijentima bilo bi dovoljno popiti malo manje od 5 dl soka rajčice. Tajna leži u velikoj količini likopena koji daje zreloj rajčici crvenu boju. Ovaj snažni antioksidant ključan je za dobro zdravlje jer smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201101250034006Termički obrađena kuhana ili dinstana rajčica je bolja od sirove jer testovi pokazuju da tijelo apsorbira više likopena iz njih nego iz sirovog ploda.

Stručnjaci iz Australije analizirali su rezultate 14 međunarodnih istraživanja o koristi likopena u zadnjih 55 godine. Zaključili su da može pružiti prirodnu zaštitu protiv povišene razine lošeg kolesterola u krvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelovanje se može usporediti s malim dozama statina koji se koriste za liječenje milijuna ljudi širom svijeta.

Vezani članci:

arti-201102100484006 arti-201101260478006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo