FINO JE I STJERAT ĆE VAS U GROB / Prestanite pripremati odrezak na ovaj način

Prema brojnim istraživanjima, konzumiranje jako pečenih odrezaka je štetno za organizam.

8.4.2015.
12:19
VOYO logo

Prema istraživanju koje je objavio Icahn School of Medicine u SAD-u, konzumiranje namirnica s visokim udjelom glycotoxina može uzrokovati dugotrajne psihičkih bolesti, uključujući i Alzheimerovu bolest.

U prvoj fazi istraživanja, znanstvenici su otkrili da su miševi koji su bili podvrgnuti prehrani s visokim udjelom glycotoxina pokazivali veću vjerojatnost da će s vremenom patiti od demencije te imati probleme s kretanjem, javlja ScienceAlert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazalo se kako ti miševi imaju veću količinu amiloidnog beta proteina u mozgovima. To su ljepljivi proteini koji se često nalaze u mozgovima osoba s Alzheimerovom bolešću. Istraživanje na ljudima je pokazalo slične zabrinjavajuće rezultate.

Nakon laboratorijskih ispitivanja na miševima, istraživački tim pratio je 93 ispitanika u dobi od 60 godina u periodu od devet mjeseci. Otkrili su da je dio ispitanika koji je jeo prepečeno meso imao više kognitivnih problema od svojih vršnjaka koji je nisu imali u svojoj prehrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je riječ o malenoj studiji, istraživači vjeruju da postoji dovoljno dokaza koji pokazuju da slabije pečeno meso smanjuje rizik od demencije i metaboličkih sindroma u starijoj životnoj dobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo