Salate od tunjevine, s jajima ili tjesteninom
Ove salate su odlicne kada su hladne, ali ih u hladnjaku mogu biti izmedu tri i pet dana. Nemojte ih zamrzavati.
Otvoreno pakiranje hrenovki
U hladnjaku mogu stajati do tjedan dana, a smiju se i zamrznuti. U tom slucaju mogu trajati dva mjeseca.
Neotvoreno pakiranje hrenovki
Kupili ste pakiranje hrenovki i samo ih odlozili u hladnjak? Tako neotvorene ondje mogu ostati dva tjedna, a u zamrzivacu do dva mjeseca.
Narezana salama
Salame koje nisu u originalnom pakiranju vec su otvorene, mozete drzati u hladnjaku tri do pet dana. Zamrznete li ih, mogu trajati i do dva mjeseca.
Zapakirana salama
U hladnjaku moze biti do dva tjedna, a u zamrzivacu do dva mjeseca.
Slanina
Tjedan dana moze biti u hladnjaku, a mjesec dana u zamrzivacu.
Sirove kobasice
Preporuka je da ih odmah pripremite i pojedete. Ostavite li ih u hladnjaku, potrosite ih u roku od dva dana. U zamrzivacu mogu biti do dva mjeseca.
Mljeveno meso
Bez obzira o kojoj vrsti mesa se radi, u hladnjaku moze stajati do dva dana. Aamrznete li ga, moze trajati tri do cetiri mjeseca.
Odresci
Svjezi odresci u hladnjaku mogu biti tri do pet dana, a ako ih zamrznete, mogu izdrzati i do godinu dana.
Piletina i puretina
Cijelo pile ili puricu cuvajte u hladnjaku do dva dana. Mozete ga zamrznuti i tako mu produziti rok trajanja i do godinu dana. Zamrzavate li komade poput bataka ili krilaca, tada je najbolje da ih iskoristite unutar devet mjeseci.
Juhe
Bez obzira na to je li u njima tjestenina ili meso ili oboje, juhe nemojte jesti nakon sto su u hladnjaku stajale duze od cetiri dana. Ako ih zamrznete, mozete ih cuvati i do cetiri mjeseca.
Peceno meso
U hladnjaku moze biti najvise cetiri dana, a u zamrzivacu sest mjeseci.
Pizza
U hladnjaku moze ostati najvise cetiri dana, a u zamrzivacu do dva mjeseca.
Jaja
Svjeza jaja mozete cuvati u hladnjaku do pet tjedana. Nemojte ih zamrzavati.