Alergični ste u proljeće – probajte prirodne lijekove

Proljetno cvjetanje za alergičare nije ni najmanje romantično. patite li od sezonskih alergija uz lijekove klasične medicine mogu vam pomoći i određeni prirodni pripravci.

Saznajte koji to lijekovi mogu biti vaš put ka olakšanom disanju i i zdravom proljetnom životu.

1. Ljekoviti med

Odaberite bilo koji med iz domaće proizvodnje jer kako istraživanja pokazuju ovaj slatki pčelinji produkt jača imunološki sustav te smanjuje alergije. Naime kako pčele skupljaju nektar iz cvijeća te od njega prave med – to je kao da male doze alergena dovodimo u tijelo te ono stvara svojevrsnu otpornost.

2. Vitamin C

Vitamin C je veliki antioksidans koji pripomaže pri stabilizaciji bijelih krvnih stanica u tijelu. One naime u susretu s alergenima ispuštaju veliku količinu histamina koji uzrokuje kihanje i svrbež nosa.

3. Kopriva

Ako ste se ikad blisko susreli s koprivom, vjerojatno ju u sjećanju imate kao biljku koja peče i nanosi bol. Ipak, čaj od koprive je izrazito ljekovit. Nakon što ga skuhate pustite da odstoji pet do deset minuta kako bi poprimio svoje najljekovitije stanje.

4. Esencijalna ulja

I inače blagotvorna esencijalna ulja dobro se nose i s alergijama. U lonac s vrućom vodom dodajte nekoliko kapi eukaliptusovog te ulja čajevca i ružmarina. Inhalirajte ovu čudotvornu smjesu s ručnikom preko glave.

5. Ljuta hrana

Kod alergija se preporuča što češće korištenje izrazito začinjenih, tj. jačih namirnica. Zato konzumirajte luk, češnjak, papar i đumbir jer oni smanjuju sekreciju sluznice i dišne puteve čine prohodnima.

ordinacija.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr