novo otkriće / Ako čokoladi dodate ovaj mineral, dobit ćete eliksir mladosti i zdravlja

Image
Foto: Thinkstock

Crna čokolada, kava i vino pretvorit će se u pravu bombu za imunitet te nas čuvati od preranog starenja, ako im dodamo ovu sitnicu

5.11.2018.
12:09
Thinkstock
VOYO logo

Dobra je vijest da je čokolada odlična za zdravlje, isto kao kava, čaj i crno vino. Naravno, govorimo o tamonoj čokoladi i o crnoj kavi bez šećera te o domaćem i kvalitetnom vinu.

Ova slasna skupina sadrži antioksidans polifenol koji spriječava propadanje stanica. No, znanstvenici iz Njemačke otkrili su još jednu sjajnu stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako uz crnu čokoladu, kavu, vino ili čaj uzimate cink, aktivirate spoj u polifenolu koji usporava starenje, odnosno poništavate stanični stres koji se godinama nakuplja u organizmu te dovodi do brojnih bolesti - od raka do Alzheimera. 

Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj spoj čisti "otpad" koji proizvode stanice, a koji izaziva nakupljanje staničnog stresa i oštećuje DNK. Polifenoli ne mogu sami riješiti ovaj problem, no u suradnji sa spojem koji se oslobađa kada u organizam uz primjerice crnu čokoladu unosimo cink, to postaje moguće.  Dobrim vijestima nikada kraja pa evo još jedne.

Njemački znanstvenici dodaju da je cink siguran za organizam, odnosno da se njime ne možemo tako lako preodzirati. Savjetuju da se uzima redovito kako bi se usporilo starenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kao i u svemu i ovdje treba biti oprezan pa prije no što krenete s bilo kakvom suplementacijom posavjetujte se sa svojim liječnikom. Zašto uzimati dodatni cink, ako ga imate dovoljno u organizmu?

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo