Vježbe od kojih ćete imati savršenu guzu i bedra

Možda vam se ljeto čini predaleko, ali za čas će doći toplije vrijeme kada ćete biti prisiljeni pokazati svoje adute. Dakle, vrijeme je za akciju dotjerivanja tijela.

Ako ovog ljeta želite svima pokazati svoju čvrstu, okruglastu guzu koja se uvelike razlikuje od prijašnjih, ‘opuštenijih’ izdanja kada vas je bilo pomalo i sram, onda bi bilo najbolje da isprobate ovih nekoliko vježbi koji će vam garantirano dati željene rezultate.

‘Čučnjevi su najbolje vježbe za seksi donji dio tijela jer oni pokreću sve mišiće u guzi i bedrima, i mnogo su bolji i učinkovitiji od ostalih vježbi’, kaže stručnjakinja Dianne Sykes Scope.

Prvo savladajte osnovnu verziju čučnjeva, pa se zatim upustite u varijacije koje će biti istovremeno zabavne i učinkovite. Miješajte vježbe kako vam drago, ali radite po 12 ponavljanja od svake vježbe svako dva dana, pa na kraju tjedna samo ‘utvrdite gradivo’.

Tip-Top Toner
Stanite sa stopalima raširenima u razini ramena: koljena izbacite prema van a ruke položite na bokove. Radite čučnjeve, saginjite se dok bedra ne budu paralelna s tlom, pa zatim se popnite na prste. Spustite pete za jedno ponavljanje. Ponovite vježbu.

Podignite zadnjicu
Raširite stopala u razini ramena, čučnite sve do dolje, vrhovima prstiju dodirnite pod lagano pred nožnim prstima. Držite prste ruke na podu, podignite bokove, protegnite stražnjicu prema stropu s lagano savijenim koljenima. Vratite se u početnu poziciju. Ponovite vježbu.

Baš kao Beckham
Noge raširite u razini ramena, a ruke stavite na bokove. Čučnite, pa se uspravite i naglo privucite desnu nogu preko lijeve i ispred tijela, kao da desnom nogom idete šutirati loptu, pri čemu vam je lijeva ruka ispred tijela, a desna iza. Vratite se u početni položaj. Za jedno ponavljanje promijenite strane. Ponovite vježbu.

Bicikl pokreti
Noge raširite u razini ramena, a ruke stavite iza glave. Čučnite, pa ustanite, podignite lijevo koljeno prema trupu tijela i prema desnom laktu. Vratite se u početni položaj. Promijenite strane kako biste odradili jedno ponavljanje. Ponovite vježbu.

http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1

Savršena guza
Noge raširite u razini ramena, duboko čučnite šireći ruke iza torza. Ustanite, podignite lijevu nogu, zabacite ju natrag i potpuno ispravite dok kreirate kut od devedeset stupnjeva, istovremeno šireći ruke prema naprijed. Vaše tijelo sada bi trebalo tvorit savršeni oblik slova ‘T’. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi pa se vratite u početni položaj. Promijenite strane za jedno ponavljanje. Ponovite vježbu.

Uza zid
Čučnite s leđima naslonjenim uza zid, noge su spojene, bedra paralelna s tlom, ruke na bokovima. Neka leđa i guza u svakom trenutku budu u dodiru sa zidom dok lijevo koljeno podižete prema torzu. Vratite se u početni položaj. Promijenite nogu za jedno ponavljanje. Ponovite vježbu.

Savršeni čučanj
Odite jako nisko: izbacite guzu prema natrag kao da se spremate sjesti na stolac dok su vam bedra paralelna s tlom i koljena iznad nožnih prstiju.

Čvrsto, čvršće: Noge raširite u razini ramena i lagano ih okrenite prema van tako da vaša težina bude na petama. Trebali biste moći micati prstima.
Otvorite: Položite ruke iza glave, podignite prsa i pomičite ramenima gore i dolje.

Ostanite u liniji: Nastojte ne kriviti leđa koja bi u svakom trenutku trebala biti ravna, ali svakako upregnite trbušne mišiće.

**Svaku od ovih vježbi možete pogledati u priloženom videu!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr