VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: /

10 stvari koje kuhari NIKAD ne bi priznali gostima

Image
Foto: Flickr

Ako ste mislili da su recepti jedine tajne koje kuhari skrivaju od vas, grdno se varate... Food Network nedavno je objavio rezultate anonimne ankete koju su ispunili mnogobrojni kuhari.

20.9.2015.
10:55
Flickr
VOYO logo

Potpuno iskreno, kuhari su otkrili tajne za koje ne žele da ih njihovi gosti ikad saznaju.

1. Izbirljivi gosti vrlo su omraženi

Na meniju je piletina s gljivama, ali vi biste ju baš željeli jesti s graškom? Ovakvi prohtjevi užasno živciraju čak 60 posto kuhara koji su sudjelovali u istraživanju, a neki se takvim gostima i osvećuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Kruh koji ne pojedete 'ide dalje'

Image

Tri su kuhara priznala kako se u njihovim restoranima kruh koji gostu ne pojedu nosi sljedećim gostima. Odvratno je to što nikad ne znate tko je sve dirao kruh koji ste dobili.

3. Pravilo "pet sekundi"

Sigurno ste čuli za pravilo prema kojem je hrana koja je pala na pod jestiva ukoliko nije bila u doticaju s prljavštinom dulje od pet sekundi. Za to su čuli i kuhari, a njih 25 posto svakodnevno ga se pridržava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Tjestenina je precijenjena

Kada jede u restoranu, većina kuhara ne naručuje tjestenine ni jela s piletinom jer su "precijenjena" i "najmanje zanimljiva."

5. Neželjeni gosti

Image
Foto: Thinkstock

Iako bi bilo bolje da ovo nikada niste saznali, čak 75 posto kuhara priznalo je da im žohari u kuhinji nisu nimalo strani gosti.

6. Specijalne ponude u jelovniku zaista su specijalne

Specijalne ponude nisu samo puko hvalisanje kuhara s čudnim nazivima, već pravi kulinarski eksperimenti s vrhunskim namirnicama.

7. Osveta

Svi su barem jednom čuli horoske priče o kuharima koj iza zatvorenih vrata kuhinje kažnjavaju bezobrazne goste "posebnim" dodacima jelima. Iako se to uistinu događa, samo 13 posto kuhara priznalo je da je prisustvovalo takvim situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Vegetarijanska jela nisu nužno potpuno vegetarijanska

Image
Foto: Thinkstock

Oko 15 posto kuhara priznalo je da njihova jela ne zadovoljavaju vegetarijanske standarde.

9. Dajte dobru napojnicu

Kada posjećujete restorane u inozemstvu, korektna napojnica iznosi 20 posto od cijene računa. Tako i oni plaćaju kada jedu u restoranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Ili nemojte

Čak 90 posto kuhara vjeruje kako je pravedno dati manju napojnicu kao kaznu za lošu uslugu.

Odlasci u restoran više nikad neće biti isti...

Food Network/Magazin.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo