Ovaj japanski kolač od sira odnosno soufflé cheesecake najpoznatiji je kolač na svijetu, a mi vam donosimo recept.
SASTOJCI:
3 jaja
120 grama bijele čokolade
120 g kremastog sira
POSTUPAK:
Odvojite bjelanjke od žutanjaka i stavite bjelanjke u hladnjak. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, a čokoladu otopite na pari. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a posebno istucite žutanjke koje ćete dodati ravnomjernoj smjesi otopljene čokolade i kremastog sira. Na kraju u tri navrata umiješajte snijeg te ulijte smjesu u kalup obložen nauljenim papirom za pečenje. Kalup stavite na veći lim za pečenje u koji nalijte kipuću vodu. Sve zajedno stavite u pećnicu.
Kolač se peče u tri faze: prvo ga 15 minuta pecite na 170 stupnjema, zatim još 15 na 160 stupnjeva, a posljednjih 15 minuta pecite ga u ugašenoj pećnici.
Po želji ukrasite kolač šećerom u prahu i uživajte!