LJUTO, TOPLO, NEODOLJIVO: / Čo(r)banac od bundeve idealan je za hladne dane

Image
Foto: Thespunkycoconut.com

Neka se šokci ne ljute, ali ovo jelo je teško opisati ikako drugačije – nije varivo, niti umak a još manje gulaš.

11.11.2015.
9:31
Thespunkycoconut.com
VOYO logo

A obzirom na to koliko je dobro - tek malo ljuto i savršeno ukusno, obogaćeno zdravom puretinom i pireom od bundeve - u pitanju je hommage jednom od najpoznatijih slavonskih specijaliteta.

U receptu je navedena pečena konzervirana rajčica. Vi možete koristiti pelate, ili još bolje, sami ispeći rajčicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno je samo da rajčicu prepolovite ili rasčetvorite, poprskate maslinovim uljem, češnjakom u prahu i posolite pa pečete u pećnici na limu na 160 stupnjeva Celzijevih 1,5 do 2 sata. Možete ga odmah potrošiti ili naslagati u staklenku, preliti maslinovim uljem i čuvati u hladnjaku.

Više recepata i trikova s bundevom pročitajte u specijalu Tjedan bundeve

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

4 čalica (od 250 ml) naseckanog luka 8 češanja češnjaka, sjeckanog 500 g mljevene puretine 2 limenke pelata ( oko 420 gr pečene ili obične rajčice) 2 šalice pirea od bundeve 1 šalica pilećeg temeljca 2 žlice meda 4 žličice origana 2 žličice čilija 1 žličica cimeta 1 žličica morske soli

Priprema:

U zdjeli pirjajte luk i češnjak u ulju – pet minuta. Ubacite mljevenu puretinu, izmiješajte i pirjajte još pet minuta. Ubacite i ostale sastojke, dobro promiješajte pa pustite da zavrije. Neka krčka nepoklopljeno 15-ak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želite malo rjeđe jelo dodajte još pilećeg bujona.

Služite uz tost i veliku salatu svježeg povrća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo