ZDRAV DOMAĆI KRUH BEZ UKLJUČIVANJA PEĆNICE: / Ovaj recept, koji već dijele svi, dobro je znati u slučaju karantene

Image
Foto: Facebook

Jedna domaćica podijelila je svoju metodu pečenja zdravog kruha

4.4.2020.
20:24
Facebook
VOYO logo

Mnogi ljudi već sada paničare što će biti ako ne budu mogli ni kupiti kruh. U trgovinama vlada kronična nestašica glavnih sastojaka za pripremu kruha kod kuće, a osjetan broj ne zna ni kako ga ispeći.

Dannielle Luttrell iz Tasmanije podijelila je na Facebooku svoj recept za domaći kruh za koji vam čak nije potrebna ni pećnica. Njezina je metoda pečenja kruha odmah postala viralna, a ljudi su je nagradili s više od 37.000 lajkova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo i osnovno, ovakav kruh najbolje će vam ispasti ako u kućanstvu imate tzv. slow cooker, odnosno lonac za sporo kuhanje i pečenje. Ako ne, možete ga jednostavno spraviti i u klasičnoj pećnici. Luttrell započinje miješanjem svih sastojaka, a proces pečenja kruha podijelila je u tri koraka.

Image
NE VOLITE STARI KRUH, PA ZAŠTO ONDA RADITE OVO? /

Grozna pogreška zbog koje se svježa štruca prebrzo suši

Image
NE VOLITE STARI KRUH, PA ZAŠTO ONDA RADITE OVO? /

Grozna pogreška zbog koje se svježa štruca prebrzo suši

Image

Facebook

Sastojci:

  • pola šalice tople vode
  • dvije šalice toploga mlijeka
  • dvije žlice rastopljenoga NEPOSOLJENOG maslaca
  • dvije do tri žlice šećera
  • tri žlice suhoga kvasca
  • šest šalica integralnoga brašna
  • dvije žličice soli
  • jedna žličica praška za pecivo

Prvi korak

U velikoj zdjeli pomiješajte toplu vodu, jednu (ili više) žlica šećera i tri žlice kvasca. Pričekajte pet minuta (ne više!) - na vrhu bi se trebala stvoriti pjena. Za to vrijeme ugrijte dvije šalice mlijeka i dvije žlice maslaca u mikrovalnoj pećnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi korak

U smjesu mlijeka i maslaca dodajte kvasac. Koristeći stolni mikser, polako dodajte šest šalica brašna, dvije žličice soli i jednu žličicu praška za pecivo. Miješajte sve dok se ne formira tijesto. Danielle objašnjava da tijesto zatim mijesi rukama još pet do sedam minuta.

Image

Facebook

Treći korak

Obložite slow cooker papirom za pečenje i stavite u njega dobivenu loptu tijesta. Ona će se dizati dok se zagrijava. Pecite na maksimalnoj snazi između dva te dva i pol sata. Počnite provjeravati svakih sedam do 10 minuta, sve dok površina kruha ne bude spužvasta, ali bez vlage na vrhu. Dno bi trebalo biti lijepe smeđe boje, kao i bočne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Facebook

Luttrell sugerira da kruh nakon pečenja u slow cookeru ubacite još pet minuta u pećnicu kako bi se na površini zapekla hrskava korica. "Kruh možete prekriti kuhinjskom krpom kako biste spriječili pojavu kondenzacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo