Sendvič iz pećnice: Špinat, hrskava panceta i zapečeni sir

Image

Kada netko spomene riječ sendvič, prvo nam padne na pamet kruh, šunka i sir. Ali da tomu nije tako i da sendvič može biti i nevjerojatno sočan, dokaz je Firentinski sendvič.

20.4.2021.
12:17
VOYO logo

Sastojci za sendvič iz pećnice:

4 kriške kruha 400 g špinata 4 kriške pancete 4 jaja 4 kriške sira maslinovo ulje sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proprema sendviča iz pećnice: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-04-18.asx

U vrelu i posoljenu vodu stavite očišćen i opran špinat, kuhajte jednu minutu pa ga premjestite u zdjelu s ledenom vodom, kako bi zadržao svježu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, stavite pancetu narezanu na tanke kriške, pržite s obje strane, po prilici, jednu minutu i izvadite na stranu.

Na masnoću od prženja dodajte jaja i ispecite ih na oko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriške kruha stavimo na papir za pečenje, na limu za pečenje, nadjenemo ih listovima blanširanog špinata, prekrijemo kriškom pržene pancete, zatim pečenim jajetom i na kraju kriškom sira.

Tako pripremljene sendviče stavimo u pećnicu, pod gril, da se sir malo zapeče. Kada sir počne dobivati koricu, sendviče izvadimo iz pećnice i poslužimo. Novi okus sendviča predlaže vam Crochef.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo