Shiitake i repovi kozica

Porijeklom iz Kine, pod nazivom Shiang-gu ili Hoang-mo stigla je u Japan i dobila ime Shiitake. Poznata je po ljekovitim učincima, a najcjenjenija je zbog jačanja imuniteta i smanjenja kolesterola.

12.1.2010.
17:31
VOYO logo

Priprema:

Očistite i operite gljive te im odvojite stapke. U tavi rastopite polovicu maslaca, dodajte klobuke gljiva i pržite ih na laganoj vatri s obje strane cca 3 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posolite ih i premjestite u namašćenu vatrostalnu posudu, a na tavu dodajte nasjeckane stapke, usitnjeni luk, očišćene repove morskih kozica i pirjajte dok luk ne omekša pa dodajte limunov sok.

Tost ispržite i narežite na sitne kockice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zasebnu zdjelu odvojite žutanjke od bjelanjaka, dodajte kockice tosta, posolite i popaprite te dodajte repove i dobro izmiješajte.

Mješavinu stavite na poslagane gljive i prelijte s malo bešamel umaka, posipajte ribanim sirom i pecite pećnici, pod gril, na 220°C, cca 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo