Sarmice od kelja

Najomiljenija varijanta sarme kod nas je s listovima kiselog kupusa, ali postoje i popularne verzije od svježeg kupusa i vinove loze. Ovoga puta nudimo vam jednako zanimljivu varijantu s keljom.

17.5.2012.
15:20
VOYO logo

Priprema 1. S glavice kelja skinuti 8-9 većih listova.

2. Oštrim nožem odstraniti zadebljanje s listova, pa svaki list uroniti u kipuću vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Odmah ih vaditi na cediljku (ne treba ih kuhati) i ostaviti da se ocijede i ohlade.

4. Na malo ulja propržiti isjeckani luk, dodati mljeveno meso i dinstati oko 2-3 min.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. U meso ubaciti rižu, naliti s pola šalice vode, dodati mljevenu crvenu papriku, po ukusu posoliti i popapriti. Lonac poklopiti i ostaviti na isključenoj ploči da odstoji oko 2-3 min., dok riža malo nabuja.

6. Na sredinu svakog lista kelja staviti po žlicu nadjeva i zamotati kao sarme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Poredati ih u tepsiju, sarme zaliti sokom od rajčice, poklopiti folijom ili odgovarajućim poklopcem i peći u pećnici, na 180-200°C, od 20 do 25 min.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo