Puretina s kestenom i umakom

Jesen nas obraduje nizom plodova. Ako ste ovih dana skupljali kestenje, ne čuvajte ih samo za kesten pire. Pripremite ih u umaku s purećim prsima s kojim se odlično slažu.

11.11.2011.
14:29
VOYO logo

Upute

Skuhajte i ogulite kestene. Od cjelokupne mase izdvojite oko 100 grama i usitnite vilicom. Ostale ostavite cijele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narežite pureći file i vratinu (na kockice ili po dužini).

U povećoj tavi rastopite maslac, dodajte narezanu puretinu i vratinu. Povremeno miješajte, pirjajte oko pet minuta pa podlijte vinom. Pustite da vino provrije, a zatim neka sve skupa kuha do dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte i usitnjene i cijele kestene. Posolite i popaprite, promiješajte, dodajte vrhnje, podlijte temeljcem ili vodom pa neka pirja još nekoliko minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo