GLAVNI KRIVAC ZA DEBLJANJE / Pekari otkrili tajnu kako pojesti kruh, a ne unijeti hrpu kalorija: Možda se šokirate, ali - dovoljno je napraviti ovo?!

Image
Foto: Shutterstock

Kruh se često proglašava glavnim krivcem za debljanje

7.6.2023.
13:40
Shutterstock
VOYO logo

Ako se brinete zbog viška kalorija koje unosite kruhom, stručnjaci su otkrili trik kojim ćete jednostavne ugljikohidrate u kruhu pretvoriti u one zdravije, 'rezistentne'. Ne morate brinuti ako pojedete krišku ili dvije kruha dnevno, ali ako ga se ne možete odreći, možda će vam biti lakše ako primijenite foru koja će navodno prepoloviti broj kalorija koje unosite kruhom.

Image
Foto: Pixabay

Kada kupite ili ispečete kruh, stavite ga u zamrzivač. Zašto? Zato što kao i kuhanje i hlađenje, smrzavanje škrob pretvara u otporni škrob. Zvuči nevjerojatno, ali to znači da vaše tijelo dobiva puno manje kalorija od kruha. Zapravo, otporni škrob hrani vaše crijevne bakterije umjesto da vas deblja, piše BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZEMLJA PARADOKSA /

Jeste li primijetili što se događa s cijenama u dućanima? Ovo je udarac bez presedana na džepove osiromašenih Hrvata

Image
ZEMLJA PARADOKSA /

Jeste li primijetili što se događa s cijenama u dućanima? Ovo je udarac bez presedana na džepove osiromašenih Hrvata

Najveći problem s bijelim kruhom je to što on zbog visokog glikemijskog indeksa prebrzo otpušta energiju, tako da podiže nivo šećera u krvi. Ipak, oni koji nemaju obiteljsku povijest dijabetesa, ne trebaju izbjegavati bijeli kruh, koji je idealno jesti za doručak, jer tad ubrzava rad metabolizma, kažu znanstvenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo