Pečena riba s krumpirom u bijelom vinu

Lagano i ukusno jelo od bijele ribe, najbolje grdobine i škarpine, iako će i oslić biti izvrstan pripremljen na ovaj način.

11.8.2011.
14:25
VOYO logo

Riba je ukusna i zdrava namirnica bogata nutrijentima neophodnima za razvoj i funkcioniranje organizma. Lako se priprema, a uživanje u njezinim okusima traje i traje.

Bijela riba po udjelu aminokiselina i bjelančevina sličnija je mesu, sadrži manje žive od plave ribe i lako je probavljiva. Može se kuhati, peći i pržiti, ovisno o željama. Ovaj put predlažemo ribu pečenu u pećnici i prelivenu bijelim vinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Na ploške izrežite krumpir i luk, pa ih kratko prokuhajte u vodi. Omekšano povrće složite u posudu za pečenje dobro premazanu maslinovim uljem, pospite usitnjenim češnjakom i peršinom te poredajte izrezane oguljene rajčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to položite cijelu očišćenu ribu (ili dvije manje), posoljenu i popaprenu, dodajte list lovora, te pecite u pećnici podlijevajući bijelim vinom dok riba bude pečena, a krumpir mekan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo