NIMALO OBIČAN, A SLASAN CHEESECAKE: / Probajte ovaj genijalni kolač od bundeve i sira

Image
5.11.2015.
11:43
VOYO logo

Ova kombinacija možda ne zvuči slasno, ali je jednostavno božanstvena – osobito onima koji vole kremaste kolače.

U svakom slučaju, vrijedi probati.

Više recepata i trikova s bundevom pročitajte u specijalu Tjedan bundeve Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za koru 1,5 šalica izdrobljenih graham krekera 0,25 šalicaotopljenog maslaca Nadjev 1 kg krem-sira 1,5 šalica šećera 4 jaja 1 šalica pirea od bundeve 2 žličice mješavine začina za medenjake

Priprema:

Uključite pećnicu da se grije na 90 stupnjeva Celzijevih, a četvrtasti lim obložite masnim papirom tako da malo viri preko ruba lima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudi srednje veličine izmješajte izmrvljene graham krekere i otopljeni maslac pa smjesu utisnite u dno lima tako da oblikujete koru. U posebnoj posudi mutite krem-sir i šećer dok ne postanu pjenasti.

Nakon toga, umiješajte jedno po jedno jaje pa polovinu smjese prelijte preko kore i izravnajte. U ostatak smjese dodajte začine i pire od bundeve, dobro promiješajte pa premažite preko nadjeva. Pripremljeni kolač pecite u zagrijanoj pećnici 50 minuta. Pečeni kolač stavite da se hladi najmanje tri sata prije nego ga izrežete na kocke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo