Napravite domaće germknedle punjene Nutellom koje će osvojiti sve vaše goste (i sigurno će tražiti još!)

Image
Foto: Instagram, _fromkaren

Savršen topli desert za hladne blagdanske večeri

22.12.2016.
14:33
Instagram, _fromkaren
VOYO logo

Na ovogodišnjem Adventu sigurno niste mogli zaobići bečki specijalitet koji mami i pogledom i okusom - popularne germknedle. Iako se tradicionalno rade s punjenjem od šljiva, u njih možete staviti bilo što pa čak i Nutellu.

Iako se nude na svakom uglu, one napravljene kod kuće su ipak najbolje. Nisu komplicirane za napraviti, samo trebate pratiti upute i budite sigurni da će oduševiti apsolutno svakog tko ih proba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 70 dag glatkog brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 50 g šećera
  • malo soli
  • 250 ml mlijeka (toplog)
  • 70 g otopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • pola čajne žličice ekstrakta vanilije
  • malo ruma
  • 10 žličica Nutelle

Priprema:

  1. Umijestite tijesto od suhih i mokrih sastojaka koje mora biti mekano i glatko te se ne smije previše lijepiti.
  2. Prekrijte ga krpom i pustite neka se diže oko sat vremena u mlakoj pećnici ili kod radijatora. Razvaljajte ga i podijelite na deset jednakih dijelova.
  3. Svaki dio malo razvaljajte te u sredinu stavite žličicu Nutelle. Nadjev poklopite drugom polovicom tijesta i lagano utisnite rubove. Germknedle malo pobrašnite, prekrijte krpom i pustite da se dižu još oko pola sata.
  4. Kuhajte ih na pari oko 15 minuta. Ako nemate poseban aparat za kuhanje na pari, zagrijte lonac vruće vode, a preko njega stavite pamučnu bijelu krpu kojoj ćete zavezati krajeve za ručke lonca.
  5. Stavite kendle na krpu i prekrijte ih poklopcem. Kada su gotove, prelijte ih rastopljenim maslacem ili kremom od vanilije te posipajte makom ili cimetom. Uslast!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo