MLJAC, MLJAC: / Oduševite svoje ukućane i pripremite punjenu bundevu

Image
Foto: Thinkstock, OlgaMiltsova

Bundeva smiruje nervozu i pospješuje san. Njena redovita prisutnost na stolu učinkovito pomaže u rješavanju problema upale debelog crijeva, začepljenosti i hemeroida.

1.11.2015.
8:25
Thinkstock, OlgaMiltsova
VOYO logo

Kao niti finim receptima od kojih svima rastu zazubice. Ne propustite probati niti punjenu bundevu. Vaši će ukućani biti oduševljeni!

Sastojci potrebni za 4 osobe:

1 bundeva srednje veličine (oko 1.5 kg) 250 g miješanog mljevenog mesa glavica luka 2 češnja češnjaka 2 nasjeckane rajčice (može i pelati) 200 mi povrtnog temeljca fetta sir naribani sir (gouda) 100 g milerama 100 g riže dugug zrna začini po želji: sol, papar, slatka paprika, curry, chili papričice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Bundevu operite, odrežite "poklopac" i izvaditi sjemenke. Izdubite meso pazeći da ostavite debljinu oko 1.5 cm. Skuhajte rižu i odložite ju sa strane.

Meso prodinstajte na luku, češnjaku i začinima. Dodajte naribane dijelove bundeve koje ste izdubili. Pržite miješajući dok se meso ne usitni. Dodajte povrtni temeljac i paradajz, mileram, rižu i fetu. Smjesu dobro izmiješajte i njome napunite bundevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrijte alu folijom i pecite na 200°C, oko 45 do 60 minuta tj. dok meso bundeve ne omekša. Pred kraj pečenja bundevu možete poklopiti odrezanim vrhom s peteljkom ili preko svega naribajte sir i pecite još otprilike 15-30 minuta na 180°C.

Više recepata pročitajte u specijalu Tjedan bundeve!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ordinacija.hr/Magazin.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo