OVAJ TRIK ŽELITE ZNATI / Poznati hrvatski kuhar pokazao kako potrošiti manje plina dok kuhate: 'Najveća ušteda dogodit će se ako...'

Marin Medak gostovao je u RTL Direktu

13.9.2022.
8:36
VOYO logo

Poznati hrvatski kuhar Marin Medak, koji je prije nekoliko dana imao veliku čast te je pripremao jela na Pantovčaku za vrijeme posjeta turskog predsjednika Recepa Erdogana, otkrio je u RTL Direktu sjajan trik - kako uštedjeti plin, a ne prekuhati tjesteninu?

Image
BOGATA VEČERA /

Otkriveno što se jelo i pilo na Pantovčaku i koje je jelo dobilo najbolju ocjenu: 'Erdogan nije vratio nijedan tanjur'

Image
BOGATA VEČERA /

Otkriveno što se jelo i pilo na Pantovčaku i koje je jelo dobilo najbolju ocjenu: 'Erdogan nije vratio nijedan tanjur'

Svježa tjestenina

"Najviše biste uštedjeli vremena za kuhanje sa svježom tjesteninom, ona se duplo kraće kuha nego suha tjestenina. A druga stvar kako ćete uštedjeti najviše energije - moramo biti svjesni da treba 15 minuta da zakipi voda, a onda kuhati još četiri minute. Znači ako je to nekakvih 20 minuta sveukupno, onda te dvije minute nije ni 10% uštede u ukupnom trošku o kojem se radi. Po našem će se iskustvu najveća ušteda dogoditi ako stavite veliki lonac, široki lonac, s poklopcem i sad ćemo vidjeti, stavili smo jednaku količinu četiri litre u jedan i četiri litre u drugi, koji će prije zakipjeti", rekao je Marin Medak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega mi Hrvati često prekuhamo tjesteninu i događa se to da je tjestenina hajdemo reći prenapuhana i nije al dente. Treba biti al dente što znači u sredini ona bijela mala točkica. Ako je svježa tjestenina onda se kuha maksimalno dvije, tri minute ovisno o debljini, dok recimo ove ostale suhe tjestenine od četiri minute pa nadalje", objasnio je Medak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo