Ma kakav kečap, kakva majoneza! Ovaj nešto drugačiji umak za meso, grickalice ili pomfrit nema konkurenciju

Image
Foto: Thinkstock

Kad ga probaš, neće ti pasti na pamet jesti išta drugo

19.12.2017.
13:30
Thinkstock
VOYO logo

Navikli smo se pomfrit jesti s kečapom, u sendvič stavljati majonezu,a ova dva dodatka jedemo i s mesom te s drugim jelima. No, vrijeme je za nešto novo i drugačije, a to je umak na bazi sira s nekim neuobičajenim sastojcima.

Sastojci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 10 ml maslinovog ulja
  • 200 g topljenog sira
  • 200 ml laganog vrhnja ili grčkog jogurta
  • 50 g naribanog sira (gauda, cheddar, edamer)
  • 3 žlice sjemenki bundeve
  • sol, papar, chilli, i ostalo začini po želji

Priprema

  1. Pomiješaj topljeni sir, ulje i vrhnje te smjesu zakuhaj do vrenja. U nju dodaj naribani tvrdi sir, sjemenke bundeve i začine po želji.
  2. Umak prokuhaj još par minuta i možeš ga odmah jesti. Njam!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo