Ljuta pečena piletina s narančom

Za vruće ljetne dane spremite paprenu piletinu koju možete poslužiti uz rižu ili krumpir. Lagano meso začinjeno vinom, paprikom i narančom osvježit će vam nepce i zasititi i one najgladnije.

9.7.2010.
16:07
VOYO logo

Sastojci (4 osobe):

poveće pile izrezano na komade ljuta sitno mljevena paprika 1 kg naranči maslac sol, papar luk i češnjak 1 dcl bijelog vina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Na komadima piletine napraviti ureze, do kosti pa posoliti, popapriti i natrljati ljutom paprikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očistite nekoliko češnja češnjaka, narezati ga na tri dijela pa ugurati u ureze u mesu. Sve složiti u pliću zdjelu i politi sokom od iscijeđenih naranči. Ostavite da meso stoji u marinadi 3 sata uz povremeno miješanje.

Otopite maslac u tavi i kratko prepržite tanke velike kolute luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na luk dodajte meso, prepržite s obje strane, dodajte malo vode i vino te dinstajte 30-tak minuta.

Poslužite vruće uz rižu ili pire krumpir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo