NAJČEŠĆE POGREŠKE / Zbog ovih pet razloga pucaju kore za pitu: Iskusne domaćice nikad to ne rade

Image
Foto: Shutterstock

Nemojte močiti ruke dok radite s korama i ne posipajte brašnom stol, pitu treba izrezati prije pečenja

24.3.2024.
12:40
Shutterstock
VOYO logo

Spravljanje pite na prvu se doima vrlo jednostavno, no domaćice često rade pogreške zbog kojih nastaju suhe kore, dolazi do njihovog pucanja te pita ispadne gumenasta, piše Alo.

Ako ste vi jedna od njih, primijenite sljedeće savjete i pita će vam svaki put ispasti savršena, a evo što trebate izbjegavati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DULJE ĆE TRAJATI /

Treba li jaja izvaditi iz kartona i u kojem ih dijelu hladnjaka držati da ostanu svježa?

Image
DULJE ĆE TRAJATI /

Treba li jaja izvaditi iz kartona i u kojem ih dijelu hladnjaka držati da ostanu svježa?

  • Pitu pravite mokrim rukama ili radnu površinu posipate brašnom

Nemojte močiti ruke dok radite s korama i ne posipajte brašnom radnu površinu.

  • Ne premazujete kore

Kore trebate premazati otopljenim maslacem ili uljem, da ne bi bile suhe i neukusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock
  • Ne režete pitu prije pečenja

Tijekom pečenja iz izrezane pite izlazi višak pare.

  • Držite kore na sobnoj temperaturi

Treba raditi s hladnim korama. One iz zamrzivača odmrznite u hladnjaku. Ako ih budete držali na sobnoj temperaturu, dobit ćete gumenastu pitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Držite kore otkrivene

Kore prekrijte vlažnom krpom ako ih ne koristite kako se ne bi osušile na zraku, što se događa u rekordnom roku. To znaju sve domaćice.

POGLEDAJTE VIDEO: Najbolji frizeri pokazali što znaju: Plavuše se vraćaju u modu, a pogledajte što je još u trendu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo