KLADIMO SE DA KRIVO REŽETE KRUH: / Stručnjakinja otkriva najbolju metodu uz koju se on neće mrviti ni gnječiti

Image
Foto: Thinkstock

Ako kruh režete položen ravno, onda ga ne režete pravilno. Stručnjakinja za hranu kaže kako je jedini pravilan način okretanje kruha na bok.

6.12.2017.
21:56
Thinkstock
VOYO logo

Sarah Jampei, novinarka o hrani, amaterska kuharica i fotografkinja hrane, podijelila je sa svima najbolju tehniku rezanja kruha, a da se on ne mrvi ili spljošti. "Iako se možda čini neprirodnim, vjerujem da je okretanje kruha na bok u mnogim slučajevima mnogo bolji način rezanja nego klasičan, a rezultat je odmah vidljiv", kaže.

"Da, potrebno je malo više pažnje i kruh će se sporije rezati. Dok režete šnite morat ćete pridržavati kruh kako se ne bi zgnječio i pripaziti na rezove kako bi šnita zadržala prvotni oblik kruha. Dva puta tjedno radim u restoranu u kojem, između ostalog, režem kruh od pola metra na kriške debljine 1 centimetar. Najbolji način za postići pravilnost šnita i da sve budu otprilike jednake je metoda koju sam ranije opisala", napisala je Jampei za Food52.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock
Image
Foto: Thinkstock

Woman cutting bread

Image
TRIK ZA OTVARANJE TVRDOGLAVIH STAKLENKI: /

Ako se poklopac zalijepio, ovom ćete ga metodom skinuti za tren

Ovako režući kruh, spriječit ćete mrvljenje kruha, pretanke ili predebele šnite te posljedice "razvlačenja" zgnječenog kruha - rupe. Budući da se kruh reže sa strane, odjednom se zahvaćaju gornja i donja strana, koje se klasičnim rezanjem često zdrobe. Najbolje je raditi glatke pokrete naprijed-natrag nožem sa što manje pritiska prema dolje.

Ova se tehnika posebno preporučuje ako kupujete bijeli kruh, koji je sam po sebi prozračan i lagan. Također, korisno je ovako rezati i nešto tvrđe vrste kruha, poput onog tamnog sa sjemenkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo