Gulaš od gljiva i paprike

Odmorite se od mesnih jela i obradujte nepce finim gulašom od gljiva. Možete birati nekoliko vrsta, a najbolje će se stopiti vrganji, lisičarke i bukovače.

21.6.2010.
17:29
VOYO logo

Sastojci:

500 g različitih vrsta gljiva 1 zelena paprika 2 žlice ulja 3 žlice mljevene slatke paprike 1 žličica majčine dušice 1 dl slatkog vrhnja 1 dl kiselog vrhnja 1 dl bijelog vina 1 žlica brašna sol, papar svježi peršin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Gljive očistimo i narežemo, paprici izvadimo sjemenke, narežemo na sitno i prepržimo na ulju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad postane staklasta, dodamo joj gljive i sve pržimo oko 2 minute. Začinimo slatkom paprikom, posolimo, popaprimo, dodamo majčinu dušicu i vino. Dinstajte na laganoj vatri 15 minuta pa dodajte vrhnje.

Naposljetku dodamo brašno umućeno u malo vode i pustimo da gulaš prokuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovi gulaš pospite sitno narezanim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo