Priprema graha: Grah na sicilijanski način

Image

Grah je namirnica koja se koristi u svakom kućanstvu, a osim što se priprema kao varivo, pečeno na tavi ili kao salata može se pripremiti i uz dodatak celera, bosiljka i sira.

2.5.2021.
18:06
VOYO logo

Sastojci za pripremu graha:

1 kg graha 25 dag tjestenine 2 kriške celerova korijena 2 režnja češnjaka 2 suhe ljute papričice 10 rajčica 10 dag mesnate dimljene slanine svežanj bosiljka maslinovo ulje naribani tvrdi sir sol, papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema graha:

Grah je potrebno jedan dan ranije namočiti. Bacite vodu i stavite grah u 2 l hladne vode, pa stavite kuhati. Očistite češnjak, celer i odvojite pola bosiljka, te sve usitnite i dodajte grahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste odabrali svježu rajčicu, prelijte ju vrućom vodom i ogulite ili koristite one iz konzerve. Narežite ih na kockice, dodajte grahu i čekajte da provrije. Tada smanjite vatru, poklopite i pustite neka se kuha na laganoj vatri 1 sat.

Nakon toga odvojite 1/3 kuhanog graha, ohladite ga i umiksajte dok ne postane kaša. Vratite grahu, dodajte sol i papar te jednu smrvljenu ljutu papričicu dok ćete drugu staviti cijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak bosiljka usitnite zajedno sa slaninom, dodajte grahu i kuhajte još 20 minuta.

Za to vrijeme skuhajte tjesteninu koju ćete dodati grahu uz 2 žlice maslinovog ulja i pustite da sve zajedno prokuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz gotovi grah poslužite naribani sir.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo