Bucatini na napuljski način

Iz talijanske kuhinje ne može doći loš recept, već naprotiv svi su odlični ili čak još malo i bolji, a što je slučaj i s ovim jelom.

29.3.2011.
17:28
VOYO logo

Sastojci:

500 g tjestenine (bucatini) 480 g ocijeđene pelati rajčice 100 g sira mozzarelle 90 g naribanog ovčjeg sira 1 glavica luka 1 žličica sušenog bosiljka ekstra djevičansko maslinovo ulje sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema prema receptu Crochef.com: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2011-03-27.asx

Mozzarellu narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša.

Zatim dodamo pelati rajčice, malo ju izgnječimo i začinimo sušenim bosiljkom i solju, promiješamo, te pirjamo na laganoj vatri, savjetuje Crochef.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 7-8 minuta pirjanja tavu maknemo s vatre, dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, kockice mozzarelle, naribani ovčji sir, dobro promiješamo sastojke i jelo možemo poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo