Brzinski ručak: Školjkice s gamberima, graškom i limunom

Image
Foto: Flickr

Ukusan i lagan obrok savršen za vruće ljetne dane

9.8.2016.
11:35
Flickr
VOYO logo

Jednostavnost pripreme ovog jela sigurno će vas potaknuti da ga pripremate opet i opet. Umjesto gambera možete koristiti i kozice ili repove škampa, što god vam je dostupnije, jednako će biti ukusno.

Sastojci:

  • 600 g morskih kozica, gambera ili repova škampa
  • tjestenina u obliku školjaka
  • grašak
  • luk
  • limun
  • 4 režnja češnjaka
  • peršin
  • sol, papar
  • vrhnje za kuhanje
  • chilli mješavina

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu al dente i ostavite je sa strane.
  2. Na maslinovom ulju popržite malo luka i češnjaka te dodajte kozice.
  3. Kratko ih popržite te dodajte grašak. Sve posolite i popaprite, dodajte chilli mješavinu te zalijte s pola čaše vode da omekša.
  4. Kada tekućina ispari, a kozice su mekane, ulijte vrhnje za kuhanje te kratko propirjajte.
  5. U kozice dodajte kuhanu tjesteninu, sve promiješajte dok se ne sjedini te poškropite sokom od limuna.
  6. Za kraj pospite svježe nascjeckanim peršinom. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo