Brzinski ručak: Američke lazanje s mozarellom, parmezanom i ricottom

Image
Foto: Flickr

Mekani listovi tjestenine s mesnim raguom i povrćem uvijek su savršen ručak

8.9.2016.
11:55
Flickr
VOYO logo

Lazanje svatko radi na svoj način - s mesom, bez mesa, s povrćem i sirom. Odlične su na bilo koji način, a danas vam donosimo američke s puno više sira.

Sastojci:

  • 750 gr mljevene govedine
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlicasvježeg bosiljka
  • 1 žlica origana
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 500 gr rajčice iz konzerve
  • 2 žlice koncentrata od rajčice
  • 12 listova tjestenine
  • 2 umućena jaja
  • 250 gr ricotta sira
  • pola šalice naribanog parmezana
  • 500 gr mozzarelle

Priprema:

  1. U tavi na malo ulja popržite luk i češnjak. Dodajte meso i pržite ga dok ne porumeni.
  2. Dodajte sjeckanu rajčicu i koncentrat te kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta.
  3. U slanoj vodi skuhajte tjesteninu po uputama. U velikoj posudi pomiješajte jaja, ricottu i parmezan.
  4. Rasporedite trećinu tjestenine na dno posude za pečenje te na nju stavite mješavinu sira, polovicu mozarelle i 1/3 mesnog ragua.
  5. Ponavljajte dok ne napunite posudu ili potrošite sastojke. Vrh posipajte parmezanom i pecite oko 30 minuta na 190 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo