Recept i priprema / Kako se priprema zapečeni poriluk?

Image
Foto: Pixabay

Volite blagi okus poriluka? Tada će vas zapečeni poriluk ostaviti bez riječi. Donosimo kako se priprema ukusan i sočan zapečeni poriluk.

28.5.2022.
9:08
Pixabay
VOYO logo

Najbolja stvar kod pečenja poriluka u pećnici je to što se pečenjem ublažuje njegov okus luka, karamelizira ga i ističe prirodnu slatkoću. Ovaj način pripreme poriluka je izvrstan kao prilog i izvrsno ide uz bilo koje glavno jelo kojeg se sjetite.

Sastojci potrebni da se pripremi zapečeni poriluk su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 poriluka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • Sol i mljeveni crni papar
  • 50 grama ribanog parmezana

Da biste pripremili zapečeni poriluk najprije zagrijte pećnicu na 220°C. Očistite poriluk tako da ostavite samo bijeli i svijetlo zeleni dio. Zatim poriluk prerežite na pola po dužini i dobro ga isperite. Poriluk poslažite u posudu za pečenje tako da prerezana strana poriluka bude prema dolje.

Za pripremiti zapečeni poriluk potrebno je preliti poriluk maslinovim uljem i dobro ga premazati te začiniti solju i paprom. Poriluk pecite u pećnici 20 minuta, a zatim ga izvadite iz pećnice i okrenite tako da prerezana strana bude prema gore te ga nastavite peći dok zapečeni poriluk ne omekša, oko 10 minuta. Zapečeni poriluk je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo