Kulinarstvo / Ideja i recept za ukusno varivo za ručak

Image
Foto: Pixabay

Tražite zasitno jesensko varivo za ručak? Varivo od govedine i povrća je sve što vam treba. Saznajte kako se priprema ukusno varivo za ručak.

1.11.2022.
10:47
Pixabay
VOYO logo

Ovo izdašno varivo od govedine najbolji je ručak za hladne jesenske dane. Varivo za ručak je puno pekane govedine, krumpira i povrća koji ovo čine izdašnim obrokom u jednom loncu koji će vam definitivno zagrijati dušu.

Sastojci potrebni da se pripremi varivo za ručak su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg govedine
  • 60 grama brašna
  • 3 žlice biljnog ulja
  • Sol i papar, po ukusu
  • 4 mrkve, nasjeckane
  • 1 srednja glavica luka, nasjeckana
  • 5 češnja češnjaka, mljevenih
  • 3 žlice paste od rajčice
  • 500 ml goveđe juhe
  • 60 ml crnog vina
  • 4-5 krumpira
  • 2 žličice svježeg ružmarina
  • 2 žličice svježeg timijana
  • 140 grama smrznutog graška

Prvo što trebate učiniti kada pripremate varivo za ručak je pomiješati govedinu s brašnom u zdjeli srednje veličine i ostavite sa strane. Zagrijte pećnicu ili lonac s debelim dnom na srednje jakoj vatri. Dodajte pola biljnog ulja i dodajte pola mesa te sol i papar po ukusu. Pecite 3-4 minute okrećući meso do pola. Izvadite meso i ponovite s ostatkom mesa. Dodajte ostatak ulja i dodajte mrkvu i luk, kuhajte 3-4 minute pa dodajte češnjak i pastu od rajčice.

Ponovno dodajte zapečenu govedinu i ulijte goveđi temeljac, vino, majčinu dušicu i ružmarin. Miješajte i zagrijavajte na jakoj vatri dok ne zavrije, smanjite vatru, poklopite i kuhajte 1 sat. Dodajte krumpir, poklopite i pirjajte dok krumpir ne omekša oko 45 minuta. Dodajte smrznuti grašak, pustite da se zagrije 5 minuta. Varivo za ručak je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo