Kuharica / Kako se priprema ukusno varivo sa suhim mesom?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da možete pripremiti ukusno i sočno varivo sa suhim mesom? Donosimo jednostavan recept za varivo sa suhim mesom.

3.11.2022.
12:12
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za varivo sa suhim mesom savršena je hrana za hladne jesenske dane. Varivo sa suhim mesom je vrlo jednostavno za napraviti i prepuno je graha, rajčice i špinata, što čini ovo varivo zasitnim i kompletnim obrokom.

Sastojci potrebni da se pripremi varivo sa suhim mesom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 žlice ulja
  • 1 kg sušenih svinjskih rebarca
  • 1 veliki luk, sitno nasjeckan
  • 4 klinčića češnjaka, sitno mljevenog
  • 2 konzerve pasirane rajčice od 400 ml
  • 350 ml bijelog vina
  • 1 šaka peršinovog lista
  • 5 grančica timijana
  • 1 čajna žličica sušenog ružmarina
  • 1 čajna žličica kadulje
  • 2 lista lovora
  • 600 grama bijelog graha iz limenke
  • Sol i papar, po ukusu

Kada pripremate varivo sa suhim mesom najprije zagrijte 2 žlice ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Začinite rebra s malo soli. Radeći u serijama kako ne biste pretrpali tavu, zapecite rebra sa svih strana. Izvadite sva rebra iz lonca. Dodajte preostalo ulje i luk te kuhajte uz često miješanje dok luk ne porumeni. Dodajte češnjak i kuhajte još 1 minutu. Dodajte pasiranu rajčicu i drvenom žlicom ostružite dno lonca kako biste uklonili sve ukusne zapečene mrlje.

Dodajte vino, peršin, majčinu dušicu, ružmarin, kadulju i lovor. Vratite rebarca u lonac, pazeći da bude u jednom sloju. Kuhajte varivo sa suhim mesom poklopljeno na vrlo laganoj vatri 3-4 sata ili dok rebarca ne omekšaju. Nakon što rebra omekšaju maknite lonac s vatre. Uklonite peršin, grančice timijana i lovorov list i bacite ih. Vratite na vatru, dodajte grah i zagrijte. Začinite po ukusu solju i paprom i poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo