Jesenski recepti / Domaće varivo s kobasicama odličan izbor za ukusan ručak

Image
Foto: Pixabay

Pravite ručak za više ljudi i ne znate što pripremiti? Varivo s kobasicama vas neće iznevjeriti. Saznajte kako se priprema ukusno varivo s kobasicama.

3.11.2022.
12:26
Pixabay
VOYO logo

Izvrsna stvar u vezi variva s kobasicama je što se može jesti kao glavni obrok ili samo predjelo. Bilo koja vrsta kobasica je dobra za pripremu ovog recepta. Sastojci potrebni da se pripremi domaće varivo s kobasciama su:

  • 450 grama graha, ispranog i namočenog preko noći
  • 1 i pol litra hladne vode
  • 3 češnja češnjaka, oguljena i nasjeckana
  • 1 veliki luk, nasjeckan
  • 500 grama dimljene kobasice
  • 400 grama dimljenih rebara
  • 1 list lovora
  • Sol i papar, po ukusu

Varivo s kobasicama priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste pripremili varivo s kobasicama najprije stavite grah u veliki lonac i dodajte 1 i pol litru vode. Pustite da zavrije, smanjite vatru i skinite pjenu koja se digne na površinu.

Dodajte češnjak, luk, dimljenu kobasicu, rebra, lovorov list, sol i papar po ukusu. Vratite na vatru, smanjite vatru i kuhajte, djelomično pokriveno, 2 do 3 sata ili dok grah i meso ne omekšaju. Vode dolijevajte po potrebi, dok se kuha uz povremeno miješanje. Uklonite lovorov list i bacite ga. Mesu rebara uklonite kosti i vratite meso u lonac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako varivo s kobasicama nije dovoljno gusto, nastavite pirjati dok ne dobijete željenu gustoću te poslužite varivo s kobasicama. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo