Kulinarstvo / Kako se priprema ukusno varivo od svinjetine i povrća?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da je varivo od svinjetine i povrća tradicionalno jelo rumunjske kuhinje? Donosimo recept za varivo od svinjetine i povrća.

2.11.2022.
12:28
Pixabay
VOYO logo

Varivo od svinjetine i povrća u jednom loncu jednostavan je, ali izdašan recept koji možete pripremiti večer prije i ostaviti da se okusi upiju preko noći. Ovo varivo od svinjetine i povrća možete poslužiti uz palentu ili samostalno.

Sastojci potrebni da se pripremi varivo od svinjetine i povrća su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 grama svinjskog lungića, narezanog na komade od 2 cm
  • 2 žlice svinjske masti, za prženje
  • 2 velika luka, sitno nasjeckana
  • 240 ml vode, plus još po potrebi
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 1 žlica vegete
  • 1 žličica blage paprike
  • Sol i papar po ukusu
  • 450 grama krumpira, oguljenog i narezanog na kockice od 2 cm

Prvo što trebate učiniti kada pripremate varivo od svinjetine i povrća je pirjanje svinjetine na svinjskoj masti u velikoj tavi s poklopcem, dok ne porumeni sa svih strana. Dodajte luk i pirjajte dok ne postane proziran. Dodajte vodu da prekrije meso te pustite da prokuha. Smanjite temperaturu, poklopite i pustite da se kuha dok svinjetina skoro ne omekša.

Kad svinjetina gotovo omekša dodajte rajčicu, vegetu, papriku, sol i papar po ukusu, miješajući da se sjedini. Zatim dodajte krumpir. Varivo od svinjetine i povrća ponovno prokuhajte, po potrebi dodajte još vode, smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte dok krumpir i svinjetina ne omekšaju. Varivo od svinjetine i povrća je gotovo i spremno za posluživanje odmah ili dan poslije. Dobar tek!  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo