Komorač je višegodišnja biljka ugodnog mirisa sa žutim cvjetovima. Osušene sjemenke komorača često se koriste u kulinarstvu kao začin. Komorač daje izvrstan okus juhama i varivima, stoga morate isprobati varivo od komorača.
Sastojci potrebni za pripremu variva od komorača su:
- 600 grama goveđeg mesa
- poriluk
- komorač
- mrkva
- krumpir
- luk
- češnjak
- lovorov list
- brašno
- sol
- papar
- maslac
- 150 ml crnog vina
- goveđi temeljac.
Priprema variva od komorača:
Varivo od komorača jednostavno se priprema. Najprije narežite poriluk, mrkvu, luk i češnjak.
Krumpir dobro operite i ne trebate ga guliti. Meso nasjeckajte na komade veličine zalogaja i marinirajte ga brašnom, paprom i soli.
Na maslacu na tavi dinstajte meso i kada meso dobije lijepu smeđu boju dodajte luk, češnjak, mrkvu, komorač, krumpir, poriluk i lovorov list.
Sve podlijte s crnim vinom i goveđim temeljcem. Kuhajte varivo od koromača oko sat vremena.
Varivo s koromačem je gotovo i poslužite ga dok je još toplo.