Jesenski recepti / Kako pripremiti domaće varivo od grahorica?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da grahorica ima mnoštvo zdravstvenih prednosti? Saznajte kako pripremiti varivo od grahorica kako bi dobili sve zdravstvene dobrobiti koje grahorica pruža.

1.11.2022.
12:12
Pixabay
VOYO logo

Grahorica poboljšava zdravlje crijeva, pomaže u regulaciji razine glukoze u krvi, posebno zato što se apsorpcija grahorice odvija sporije. Varivo od grahorica zadržava sve zdravstvene dobrobiti grahorice.

Sastojci potrebni da se pripremi varivo od grahorica su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 grama sušene grahorice
  • 4 režnja češnjaka, dva cijela, a dva sitno nasjeckana
  • list lovora
  • sol i papar, po ukusu
  • grančica ružmarina
  • 200-250 grama rajčice iz konzerve, sitno nasjeckane
  • maslinovo ulje

Varivo od grahorica priprema:

Prvo što trebate učiniti kada pripremate varivo od grahorica je namakanje grahorica. Namočite grahorice preko noći. Ocijedite ih i stavite u veliki lonac s vodom da ih prekrije, zajedno s prstohvatom soli i listom lovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pirjajte varivo od grahorica dok ne omekša. U drugoj tavi lagano pirjajte češnjak i ružmarin minutu ili dvije, dok češnjak ne postane zlatne boje. Dodajte nasjeckanu rajčicu i pustite da se kuha oko 5 minuta, dok se malo ne zgusne. Uklonite češnjak i začinsko bilje. Kuhane grahorice ocijedite i dodajte u lonac, dobro promiješajte. Pustite da se grahorice krčkaju nekoliko minuta kako bi prožele okus temeljca od rajčice. Dodajte punu kutlaču likera iz lonca, dovoljno da prekrije, obilno začinite solju i paprom i nastavite pirjati još 10-15 minuta, miješajući s vremena na vrijeme. Kušajte i dodatno začinite po ukusu.

Varivo od grahorica već je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo