Kuharica / Kako se priprema ukusno varivo od brokule i krumpira?

Image
Foto: Pixabay

Dosta vam je brze hrane i tražite zdravi ručak na žlicu? Varivo od brokule i krumpira savršeno je za vas. Saznajte kako se priprema ukusno varivo od brokule i krumpira.

3.11.2022.
12:56
Pixabay
VOYO logo

Jarkozeleni cvjetovi brokule na vrhu ukusnog variva čine je posebno privlačnom, ali stabljike brokule daju puni okus varivu. Brokule se kuhaju s krumpirom, a zatim pasiraju kako bi dodali pravu teksturu ukusnom varivu od brokule i krumpira.

Sastojci potrebni da se pripremi varivo od brokule i krumpira su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslaca
  • 1 glavica luka, nasjeckana
  • 2 režnja češnjaka, mljevena
  • 1 i pol kilogram brokule, narezane na kockice
  • 750 grama krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
  • 350 ml pilećeg temeljca
  • 3 šalice vode
  • 2 žličice soli
  • Crni papar, po ukusu
  • 60 grama ribanog parmezana

Kako biste pripremili izdašno varivo od brokule i krumpira najprije u većem loncu otopite maslac na umjereno laganoj vatri. Dodajte luk te kuhajte, povremeno miješajući, dok ne postane prozirno, oko 5 minuta. Dodajte češnjak, stabljike brokule, krumpir, juhu, vodu, sol i papar. Pustite varivo od brokule i krumpira da prokuha.

Smanjite vatru i pirjajte dok povrće gotovo ne omekša, oko 10 minuta. U blenderu izmiksajte varivo u grubi pire te vratite varivo od brokule i krumpira u lonac i prokuhajte. U juhu umiješajte 30 grama naribanog parmezana i poslužite varivo prelivenu preostalim parmezanom. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo