Kulinarstvo / Kako se priprema varivo od graška i mrkve?

Image
Foto: Pixabay

Kombinacija graška i mrkve odlična je na varivo. Donosimo recept kako se priprema ukusno varivo od graška i mrkve.

3.11.2022.
12:17
Pixabay
VOYO logo

Varivo od graška i mrkve je tradicionalno jelo u Libanonu, a zove se „Bazella w Riz“, što u prijevodu znači grašak s rižom. Ovo varivo od graška i mrkve je izdašno, hranjivo i izvrsno za hladne jesenske dane.

Sastojci potrebni da se pripremi varivo od graška i mrkve su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg junetine, narezane na kockice
  • 2 glavice luka, sitno nasjeckane
  • 3 žlice ulja
  • sol i papar, po ukusu
  • 4 klinčića
  • 6 mrkvi, oguljenih i narezanih
  • 1 5 dkg smrznutog graška
  • 5 krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
  • žlica nasjeckanog peršina

Varivo grašak mrkva priprema:

Kada pripremate varivo od graška i mrkve najprije zagrijte ulje u velikom loncu i pirjajte luk i meso na srednje jakoj vatri dok ne porumene. Dodajte sol, crni papar i klinčiće te pirjajte nekoliko minuta. Zatim dodajte šalicu vruće vode i pirjajte dok meso gotovo ne omekša. Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate varivo od graška i mrkve je dodati sve ostale sastojke i šalicu vruće vode te kuhajte dok krumpir ne omekša uz povremeno miješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varivo od graška i mrkve je gotovo i spremno za posluživanje s bijelom rižom. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo