Kuharica / Umak od gljiva iz konzerve - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Volite okus gljiva i želite ga iskoristit za svoj sljedeći recept? Zašto ne biste pripremili umak od gljiva iz konzerve? Donosimo ukusan recept za umak od gljiva iz konzerve.

25.4.2023.
10:40
Pixabay
VOYO logo

Umaci od gljiva su ukusni i svestrani dodatak raznim jelima, bilo da su to tjestenine, riža, meso ili povrće. Umak od gljiva možete napraviti i od konzerviranih gljiva, a priprema je jednostavna. Sastojci za umak od gljiva iz konzerve su:

  • 400 g gljiva iz konzerve
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 šalica pilećeg temeljca ili vode
  • 1/4 šalice vrhnja za kuhanje
  • Sol i papar po ukusu

Kada pripremate umak od gljiva iz konzerve najprije u velikoj tavi rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak, i pirjajte oko 2-3 minute dok luk ne postane staklast. Dodajte gljive iz konzerve i pržite 5-7 minuta dok ne poprime smeđu boju. Dodajte brašno i miješajte dok se ne sjedini s maslacem i povrćem. Kuhajte oko 1-2 minute dok brašno ne poprimi zlatno smeđu boju. Dodajte pileći temeljac ili vodu, i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte na srednje jakoj vatri 5-7 minuta dok se umak ne zgusne. Umak stavite u blender i miksajte dok ne postane glatko. Vratite umak od gljiva iz konzerve u tavu, dodajte vrhnje za kuhanje, i miješajte dok se sve ne sjedini. Kuhajte još nekoliko minuta. Umak od gljiva iz konzerve već je gotov. Posolite i popaprite umak po ukusu i poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo