Kulinarstvo / Kako se priprema ukusan tuna odrezak?

Image
Foto: Pixabay

Volite odrezak, ali volite i ekspreimentirati sa različitim receptima? Ovaj recept za tuna odrezak savršen je izbor. Donosimo klasični recept za sočni tuna odrezak.

1.11.2022.
14:06
Pixabay
VOYO logo

Ako nikada prije niste pripremali tuna odrezak, potrebno je znati da je najbolji način za pripremu ovog odreska kada je ​​srednje pečen. Tuna odrezak poznat je po svojoj čvrstoj, mesnatoj teksturi i blagom do umjerenom okusu, koji se izvrsno slaže uz rižu ili zeleno povrće.

Sastojci potrebni da se pripremi tuna odrezak su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • 4 odreska tune, debljine oko 3 cm
  • 4 žlice svježeg krupno mljevenog crnog papra
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 1 limun, narezan na četvrtine, za posluživanje
  • Sol i papar, po ukusu

Kako biste pripremili tuna odrezak kod kuće najprije u maloj zdjeli pomiješajte sol, korijander, papriku i papar. Odreske tune poslažite na tanjur i ravnomjerno pospite mješavinom začina s obje strane. Premažite tunu s obje strane krupnim crnim paprom i lagano je utisnite da prione na površinu. Stavite tavu s debelim dnom na srednje jaku vatru dok se ne zagrije. Dodajte ulje i pecite tuna odreske oko 2 minute sa svake strane ili dok ne postignete željenu teksturu. Tuna odrezak već je gotov i spreman za posluživanje. Tuna odrezak poslužite s kriškama svježeg limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo