Kulinarstvo / Kako se priprema jesenska torta od kestena?

Image
Foto: Pixabay

Torta od kestena je lagana i sočna torta. Torta od kestena napravljena je od kestena i nekoliko drugih sastojaka iz smočnice, ovo je nevjerojatna poslastica za uživanje uz kavu ili čaj.

29.11.2022.
10:08
Pixabay
VOYO logo

Kada volite kestene i okuse jeseni, torta od kestena je sve što vam trepa. Pripremite ovaj recept za tortu od kestena kako biste unijeli istinski jesenski ugođaj u svoju kuhinju.

Sastojci potrebni da se pripremi kremasta torta od kestena su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 velika jaja
  • 60 g maslaca
  • 120 g namaza od kestena (skuhani i blendani kesteni)
  • 200 ml mlijeka
  • 120 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 60 g granuliranog šećera po želji

Prvo što trebate učiniti kada pripremate tortu od kestena je zagrijati pećnicu na 180°C. U maloj posudi otopite maslac u mikrovalnoj. U veliku zdjelu ulijte jaja, otopljeni maslac, namaz od kestena i mlijeko.  Sastojke dobro izmiješajte dok ne postanu glatki. Postupno dodajte brašno i prašak za pecivo, miješajte dok ne postane dobijete glatku smjesu. Tijesto za tortu od kestena izlijte u kalup za pećnicu, prethodno namašćen po potrebi. Pecite tortu od kestena 30 minuta. Torta od kestena već je gotova te je spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo