Jela s tjesteninom / Kako se priprema ukusna tjestenina sa jajima?

Image
Foto: Pixabay

Želite naučiti kako se priprema tradicionalna talijanska tjestenina s jajima? Pratite recept i pripremite tjesteninu sa jajima na talijanski način.

9.9.2022.
12:54
Pixabay
VOYO logo

Tjestenina sa jajima je tradicionalno talijansko jelo koje se još naziva i carbonara. Carbonara je tjestenina s jajima, sirom i kuhanom slaninom. Tjestenina sa jajima je jednostavno, ali izdašno jelo za koje se koriste sastojci koji su obično pri ruci.

Sastojci potrebni da se pripremi tjestenina sa jajima su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Sol
  • 300 grama tjestenine
  • 4 kriške slanine
  • 300 grama pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 1 ljutika, narezana na kockice
  • 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 4 velika jaja
  • 1/4 šalice ribanog parmezana
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra

Kako biste pripremili tjesteninu sa jajima najprije zakuhajte veliki lonac posoljene vode i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Stavite slaninu u veliku tavu i pržite je na srednjoj vatri oko 10 minuta. Prebacite slaninu na tanjur obložen papirnatim ručnikom i ostavite sa strane. Začinite piletinu s 1/4 žličice soli i dodajte u istu tavu. Pojačajte vatru na srednje jaku i pržite piletinu nekoliko minuta, dok ne postane neprozirna. Dodajte ljutiku narezanu na kockice i nastavite pržiti još par minuta. Dodajte nasjeckani češnjak i nastavite pržiti još jednu minutu. Nastavite pržiti dok se piletina ne ispeče, a zatim ju maknite s vatre. Premjestite piletinu i ljutiku na tanjur.

U velikoj zdjeli umutite jaja, naribani parmezan i crni papar dok se dobro ne sjedine. Polako umiješajte oko 1/4 šalice vode za tjesteninu kako biste polako podigli temperaturu jaja. Kada je tjestenina kuhana, ocijedite je i dodajte u tavu. Na srednje niskoj temperaturi pomiješajte tjesteninu s još 1/4 šalice vode koju ste sačuvali, a zatim polako ulijte smjesu jaja u tavu, neprestano miješajući. Izmrvite slaninu, narežite piletinu i dodajte tjestenini. Umiješajte nasjeckani peršin i po potrebi dodatno posolite. Ovaj recept za tjesteninu sa jajima je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo