Talijanska kuhinja / Tjestenina s gljivama i rajčicom za cijelu obitelj

Image
Foto: Pixabay

Tražite brzo i jednostavno jelo koje će vas oduševiti jedinstvenim okusom? Tjestenina s gljivama i rajčicom je savršen izbor. Saznajte kako se priprema tjestenina s gljivama i rajčicom.

10.7.2023.
11:06
Pixabay
VOYO logo

S gljivama, češnjakom i vinom ne možete pogriješiti. Sve to spojite s dobrom količinom tjestenine, dodajte umak od rajčice i dobit ćete ovu jednostavnu, ali ukusnu talijansku večeru. Sastojci za tjesteninu s gljivama i rajčicom su:

  • 450 grama tjestenine
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 ljutika, nasjeckana
  • 4 režnja češnjaka, mljevena
  • 300 grama šampinjona, narezanih na ploške
  • 240 ml crvenog vina
  • 1 konzerva zgnječenih rajčica
  • Sol i papar, po ukusu
  • Nasjeckani svježi peršin, za ukras

Kada pripremate tjesteninu s gljivama i rajčicom najprije zakuhajte veliki lonac vode začinjene solju. Dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama na kutiji dok ne budu al dente. Prije cijeđenja odvojite pola šalice vode od kuhanja. U međuvremenu, u velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na jakoj vatri. Dodajte ljutiku i kuhajte dok ne porumeni, oko 5 minuta. Dodajte češnjak kuhajte još minutu da omekša. Dodajte gljive te kuhajte dok ne puste tekućinu i dok ona ne ispari, oko 8 do 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte vino, rajčice i nasjeckani peršin. Začinite solju i paprom po ukusu. Smanjite toplinu na srednju te kuhajte dok ne postane gusti umak, oko 5 minuta. Prebacite ocijeđenu tjesteninu u tavu s umakom od rajčice, miješajte dok se ne prekriju. Ako vam se čini pregusto, dodajte vode za tjesteninu koliko je potrebno da opusti. Tjestenina s gljivama i rajčicom je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo