Kuharica / Svježi losos sa tjesteninom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Volite jesti losos, ali ponestalo vam je ideja za pripremu? Svježi losos sa tjesteninom oduševit će vas. Donosimo brz i jednostavan recept za svježi losos sa tjesteninom.

6.4.2023.
10:12
Pixabay
VOYO logo

Svježi losos je ukusan i zdrav obrok koji se može pripremiti na mnogo načina. Ovaj jednostavan recept za svježi losos sa tjesteninom pružit će vam ukusan i hranjiv obrok koji je jednostavan za pripremu. Za pripremu svježeg lososa sa tjesteninom potrebno je:

  • 400 g svježeg lososa
  • 400 g tjestenine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 1 žlica brašna
  • 1 žlica maslaca
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • sol i papar po ukusu
  • svježi peršin za posipanje

Kada pripremate svježi losos sa tjesteninom najprije skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju u slanoj vodi dok ne bude al dente. U međuvremenu, narežite svježi losos na manje komade i začinite solju i paprom. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i dodajte sjeckani češnjak. Dinstajte oko jednu minutu dok ne zamiriši. Dodajte komade lososa u tavu i pecite oko 5-7 minuta dok ne postanu svijetlo ružičasti. Izvadite losos iz tave i ostavite na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istoj tavi dodajte bijelo vino i pileći temeljac te ostavite da zavrije. U posebnoj posudi rastopite maslac, dodajte brašno i miješajte oko jednu minutu dok smjesa ne postane glatka. Dodajte smjesu u tavu sa bijelim vinom i temeljcem te miješajte dok se ne zgusne. Dodajte vrhnje za kuhanje u tavu i miješajte dok se sve ne sjedini. Vratite komade lososa u tavu sa umakom i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Ocijedite tjesteninu i dodajte u tavu s lososom i umakom. Dobro promiješajte i pospite sjeckanim peršinom. Svježi losos sa tjesteninom je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo