Glavno jelo / Kako se priprema ukusan, sočan i mekani svinjski but?

Image

Svinjski but je vrlo popularan komad mesa koji se priprema. Relativno je mekan i može se kuhati na razne načine. Kako se priprema ukusan, sočan i mekani svinjski but?

11.1.2023.
11:30
VOYO logo

Neki popularni načini kuhanja svinjskog buta uključuju pečenje, roštiljanje i pirjanje. Svinjski but se može rezati na kotlete, pečenke ili medaljone, a može se aromatizirati širokim izborom začina i marinada. Pratite recept kako se priprema ukusan, sočan i mekani svinjski but.

Sastojci za pripremu svinjskog buta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 svinjski but bez kosti
  • žlica ulja ili masti
  • sol i papar, po ukusu
  • bilje i začini po vašem izboru (kao što su ružmarin, majčina dušica, češnjak u prahu itd.)

Upute za pripremu svinjskog buta:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Natrljajte svinjski but uljem, začinite sa soli, paprom i začinskim biljem po izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite lungić u posudu za pečenje i pecite sat vremena minuta po kilogramu mesa. Izvadite svinjski but iz pećnice i ostavite da odstoji 10-15 minuta prije rezanja i posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo